KONCERTZENEKAR

Molnár György Lyra-díjas harmonikaművész és Koncertzenekara

koncertzenekar_dsc_7418

A 2000-ben alakult Koncertzenekart a magyar és nemzetközi zenei élet kiválóságai alkotják, melyben a legendás Stúdió11, Bergendi szalonzenekar valamint a Benkó Dixieland Band kiváló zenészei közreműködnek. Ez egy állandó formáció, mely már 11éve töretlenül népszerű, ezt igazolják a nevükkel fémjelzett koncertek telt házas nézőterei.

A koncertzenekar első elvként a hagyományos harmonikás műfajokat mutatja be, repertoárján szerepelnek musette keringők, sanzonok, bravúr polkák, nosztalgia örökzöldek, swingek, tangók, angol keringők.

A műsor szerkesztésénél fontos szempont azokat a zenei irányzatokat, stílusokat is bemutatni, amely hazánkban eddig nem volt hallható harmonikán. Ilyenek például a latin stílusok megjelenik, pl. cha-cha, bossa nova, rumba, samba, latin egyvelegek. Ezen kívül a koncertzenekar játszik bravúr és előadási darabokat, hangutánzó műveket, de olyan különleges stílusok is szerepelnek a repertoáron, mint a pasodoble vagy a magyaros egyvelegek, pl. Monthi csárdás, A-moll csárdás vagy Brahms több magyar tánca is.

A koncertzenekar szólistája Molnár György harmonikaművész, aki 1998-ban az Év Szólistája Országos Verseny első helyezettje valamint közönségdíjasa lett. Munkáját egy szakmai bizottság 2002-ben nemzetközi Lyra díjjal jutalmazta!

koncertzenekar_dsc_7414

A koncertzenekar tagjai
Molnár György ? harmonika
Horváth János ? zongora
Kiss László ? gitár
Horváth Attila ? dob
Móré István ? basszusgitár

A koncert időtartama: 2x60perces műsor (összesen 120perc), mely csak élő koncert lehet! (Félplayback vagy playback kizárt!)

A zenekar vendége: minden koncertnek van meghívott vendégművésze (opcionális lehetőség), mely vendégek általában EMeRTon-díjas előadók. Ezen kívül különleges sztárvendégek is kérhetők, pl. Koós János és Dékány Sarolta, vagy Nádas György

Hangtechnika: szükség esetén a zenekar egy professzionális hangtechnikával rendelkezik (opcionális szolgáltatás), mely akár zárt színháztermi, akár szabadtéri fellépés esetén is tökéletes akusztikai hatást tud létrehozni!

Molnár György Lyra díjas harmonikaművész és Koncertzenekara nagyon népszerű formáció Magyarországon és külföldön egyaránt, az év minden időszakában koncertezik. A formációra jellemző az önálló, egész estés színháztermi koncertek, a nyári szezonban szabadtéri nagy koncertek, fesztiválok aktív résztvevői, városi nagyrendezvények közreműködői, fellépnek színvonalas garden partykon, céges rendezvényeken, hajókirándulásokon, üzleti vacsorákon és diplomáciai rendezvényeken is.
koncertzenekar_img_2255