ÁLLANDÓ ZENEKARI TAGOK

Horváth János ? zongora

zenekaritagokimg_3942 Zeneszeretetem már kisgyermek korom óta meghatározó szerepet játszik az életemben. Zenei tanulmányaim Édesapámnál kezdtem. Már 3 évesen tudtam kottát olvasni.

A zenei általános iskola 7 évét 3 év alatt végeztem el. Ezután felkerültem Budapestre, a Rózsa utcai stúdióba. Csermelyné Katika néninél klasszikust, és Csonka Emil tanár úrnál tánczenét tanultam zongorázni.

Tanáraim javaslatára felvételiztem a Kőbányai Zenei Stúdióba, ahova felvételt is nyertem. Itt a legnagyobb magyar mesterektől tanulhattam 5évig, Fogarasi János, Esze Jenő, és László Attila tanáraimra szívesen emlékezem vissza. 2001-ben befejeztem tanulmányaim, immár 14 éve dolgozom Magyarországon és külföldön egyaránt.

Molnár György egyszer így nyilatkozott róla egy 2010-es rádiós interjúban:

?Jánossal még a zongora szakon hozott össze a sors, és a 2000-ben induló koncertsorozatomban Ő lett zenekarom zongoristája. Igazi ezerarcú zongorista, minden stílusban otthonosan mozog, művészetére az igényesség és virtuozitás jellemző! A barátságunk 15éve töretlen, nagyon jó ember és kiváló zenész? persze remélem Ő is ezt mondaná rólam, ha most vele készülne az interjú:)!

Kiss László ? gitár

zenekaritagok0-114 1985-ben végeztem a Bartók Béla Konzervatórium Jazz Tanszakán.
1985-86 a hivatásszerű tanítás évei voltak számomra, amikor a Postás Zeneiskola gitár szakának tanára lettem. Most is tanítok gitárt, de már csak magán tanítványaim számára.
1986-tól sokat vendéglátóztam itthon és külföldön egyaránt.
1996-tól civil munkahelyem tekintve egy bankintézményben dolgozom, így a gitározást azóta másodállásban végzem. A zenélés számomra hobbi, és az öröm forrása.

Molnár Gyuri koncertzenekarában már több, mint hét éve játszom!

Egy interjú során ezt nyilatkozta Molnár György kollégájáról: ?Laci igazán színes egyéniség, aki élvezi a koncertekkel járó utazásokat, és ezeket kvázi kirándulásnak éli meg. Persze ezért még nem vinném magammal?:) Viccet félretéve egy szívvel játszó művész, akinek a zenéjében a lelke is ott van. Köszönöm neki a közös éveket, és remélem még sok közös élményben lesz részünk a továbbiakban is!?

Móré István ? basszusgitár

zenekaritagokp9104575 Hét éves koromban kezdtem zenét tanulni, Karcagon ahol születtem.

Mivel csak egy trombita volt szabad hangszer a zeneiskolában, ezért az utcánkban kis fekete tokkal kezdtem járni. 15 éves koromban egy nagyobb tokra váltottam, tanáraim hatására harsonázni kezdtem (harsonásból hiány volt a városi fúvószenekarban). Helyes döntés volt, mert ez a hangszer lett a fő hangszerem. Egy év múlva, tanáraim egy még nagyobb hangszerre beszéltek rá.

Nem volt bőgős a helyi vonószenekarban, így hát ezek után ezt kezdtem el cipelni. Ebből alakult ki a basszusgitározás,amit most egy harmonika mellett pengetek. Középiskola után gyorsan bevonultam katonának és a szolnoki katonazenekarba kerültem. Itt tanultam meg igazán zenélni. Rengeteg lehetőség és feladat volt egy ilyen vidéki nagyvárosban. Színházban, szimfonikus zenekarban harsonáztam. Több szórakozó helyen (Tisza szálló, Pelikán szálló…) basszusgitáron játszottam.
A tanulás hajtott tovább, ezért a Fővárosi Nagycirkusz zenekarába kerültem. Előadások mellett a Jazz Tanszakon tanultam. Az iskola padból rángatott ki Bergendy István. Új harsonásra volt szüksége a szalonzenekarnak. 1986-2010. közepéig – egy kisebb megszakítással - tagja voltam a zenekarnak.

Ezzel párhuzamosan a rendőrzenekarban is fújtam. Mindig szerettem színházban dolgozni, Molnár Gyurival Vidám Színpadon a zenekari árokban találkoztam először. Abban az időben kezdett zenekart alakítani. Sikerült! Azóta a bal oldalán állok, vagy ülök.

Horváth Attila ? dob

zenekaritagokdsc_7299 1969-ben születtem Szombathelyen. A jó zene iránti vonzalom már egész fiatalon megmutatkozott a bátyám jóvoltából, így egész korán jazzt illetve rock zenét hallgattam.

A dobolást általános iskolás koromban kezdtem el, bár ekkor még csak inkább dobozokon illetve bútorokon kopácsoltam. Középiskolás koromban az OSZK berkein belül kezdtem el komolyan foglalkozni a dobtanulással, s 18 évesen B kategóriát szereztem.

Az 1990-es években előbb Szanyi János, majd Szentmártoni Zsolt tanítványa lettem, akik teljesen amerikai módszerre épülő tananyaggal bombázták a nebulókat. Később Korompay Zsolthoz jártam, majd 4 évet Nesztor Iván keze alatt töltöttem el. Nagyon sokat köszönhetek neki. Már ekkor több zenekarban játszottam.

2001 óta a veszprémi Légierő Zenekarban tevékenykedem, mint hivatásos katonazenész.

Gyuri zenekarába 2010-ben hívott aminek nagyon örültem. Az általa képviselt műfaj eléggé hiánypótló a hazai zenei palettán, s az, hogy minőségi muzsikát lehet játszani – mint a jazz, a latin, illetve a populárisabb műfajon belül – teljesen kielégít. Ehhez persze jó muzsikusok szerencsés találkozása szükségeltetik, s úgy érzem ebben a zenekarban mindez benne van. Remélem sokáig tudjuk mindezt képviselni az érdeklődőknek.